Jigolo Dolandırıcılığı Nasıl Olur?
Jigolo dolandırıcılığı dolandırıcılık türlerinden biridir. Bu suçta da haksız bir çıkar sağlamak maksadı ile hareket edilirken bir kimse hileli davranışlarla aldatılmak sureti ile zarara uğratılır. Mağdurun zarara uğratılması sırasında fail kendi yararına ya da bir başkasına menfaat tesis etmek üzere hareket eder.
Şantaj Mesajlarına Karşı Nasıl Korunabilirsiniz?
İnternet üzerinden porno izlerken, bilgisayarınızın veya telefonunuzun kamerası ile görüntünüzü kaydeden ve bunu ailenize veya arkadaşlarınıza göndermekle tehdit eden bir mesaj aldınız mı? Eğer aldıysanız, yalnız değilsiniz. Bu tür şantaj mesajları, son yıllarda giderek artan bir siber suç yöntemi haline geldi. Bu mesajları gönderenler, kurbanlarının korku ve utanç duygularını kullanarak, onlardan para koparmaya çalışıyorlar.
Sosyal Medya Hesabı Çalınan Kişi Neler Yapabilir?
Sosyal medya hesabının çalınmasından sonra yapılması gereken ilk iş, durumun ilgili sosyal medya kuruluşuna bildirilmesidir. Akabinde sosyal medya hesabını takip eden veya bir şekilde etkileşim içerisinde olanlara durumun bildirilmesi olası mağduriyetlerin önüne geçecektir.
-BTK Üzerinden Şikayet: Sosyal medya hesabının çalınması halinde e-devlet şifresi aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun web sayfası üzerinden şikayet mümkündür. Şikayet üzerine idari nitelikli soruşturma yürütülerek gerekli tedbirler alınabilir, hesaba erişimin engellenmesi söz konusu olabilir.
İnternet Üzerinden Şantaj Suçu Nedir?
Sosyal medya veya internet üzerinden işlenen şantaj suçu, facebook üzerinden paylaşım yapma, twitterdan tweet atma veya whatsapp üzerinden mesaj atmak, sesli ve görüntülü arama yapma şeklinde internet üzerinden birbirinden farklı şekillerde ve çok çeşitli platformlar kullanılarak işlenebilir. Örneğin, whatsapp üzerinden sesli mesaj atarak “eğer benimle birlikte olmazsan çıplak resimlerini instagram ve facebookta yayınlarım” şeklinde beyanda bulunan kişi şantaj suçu işlemiş olur.
Şantaj suçu; instagram, facebook, twitter, telegram, whatsapp vb. uygulamalar ve sosyal medya hesapları aracılığıyla işlendiği gibi e-mail (e-posta) göndermek gibi başka sayısız yöntemle de internet üzerinden işlenebilmektedir.
Jigolo dolandırıcılığı nasıl olur?
Jigolo dolandırıcılığı dolandırıcılık türlerinden biridir. Bu suçta da haksız bir çıkar sağlamak maksadı ile hareket edilirken bir kimse hileli davranışlarla aldatılmak sureti ile zarara uğratılır. Mağdurun zarara uğratılması sırasında fail kendi yararına ya da bir başkasına menfaat tesis etmek üzere hareket eder.
Jigolo mahkemeye verir mi?
JİGOLO SİTESİ DAVA AÇABİLİR Mİ? Bahsedildiği üzere jigolo başvurusu yapan kişilerin sırf bu eylemi ne ceza kanunu çerçevesinde ne de hukuk uyuşmazlıkları çerçevesinde dava açılmasına sebebiyet verecek bir davranış değildir.
Dolandırıcılara tazminat davası açılabilir mi?
Dolandırıcılık suçu nedeniyle uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı hukuk mahkemelerinde açacağınız tazminat davası ile sanıktan talep edebilirsiniz. Dolandırılan kişilerin paralarını alması için başvurabilecekleri yollar şunlardır; Dolandırıcıya karşı icra takibi başlatabilirler.
Jigolo ajanslari yasal mı?
Jigolo ajansları yasal olmayan bir faaliyet göstermektedir. Ancak, bu ajansların faaliyetleri nedeniyle mağdur olan kişilerin varlığı söz konusu olmadığı sürece dava açılması mümkün değildir.
Jigolo Dolandırıcılığı Suçu Tazminat Talebi
Jigolo dolandırıcılığı suçunu işleyen fail kendisini olduğundan farklı biri olarak tanıtırken bunun için bilişim sistemlerini araç olarak kullanır. Hileli davranışlara bilişim sistemlerini araç etmesi sebebi ile bu suç nitelikli hale geleceğinden verilecek cezada da artış söz konusu olmaktadır.
Mağdurun uğradığı zarar duygusal açıdan yıpranma olurken aynı zamanda maddi kayıplar da söz konusu olacağından jigolo dolandırıcılığı sebebi ile maddi ve manevi tazminat talebi ile dava açılabilir. Bu tür bir dava açılabilmesi için failin kim olduğunun bilinmesi gerekir. Tazminat miktarı tespit edilirken de mağduriyetin niteliğine bakılmalıdır.