Deport Kaldırma Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Yabancılar Hukuk bir bölümü olan deport nedir? ve deport kaldırma davası hakkında bilmeniz gerekenleri size aktaracağız. Deport süreçlerini size aktarmadan deport nedir? sorunuza yanıt vereceğiz. Deport, en kısa haliyle sınırdışı edilme kararı verilmesidir. Deport verilen yabancının ülkeyi terk etmesi için süreç başlatılır. Deport olduğunuz tarihten ilk başlardaki süreleri kaçırmamanız gerekmektedir bu konu hakkında daha detaylı bilgiyi aşağıda vereceğiz. Deport olma belirli tahdit kodlarına göre verilmektedir. Tahdit kodları Ülkeden sınırdışı edilme nedeninizi ifade etmektedir.
Yabancılar Hukuku her avukatın uzman olduğu alan vardır avukat seçiminizi yaparken özellikle yabancılar hukuku avukatı alanında uzmanlaşmış bir avukatla çalışmanız gerekmektedir. Boşanma veya ceza davasında uzmanlaşmış bir avukat size tam donanımlı bir şekilde yardımcı olamamaktadır. Bu yüzden avukat seçiminizi Yabancılar hukukunda uzmanlaşmış avukatlardan yapmalısınız. Deport kaldırma süreçleri her kişiye göre farklı şekilde ilerlemektedir. Her bir dava kendi içinde özeldir.
Şimdi size deport süreçlerinden bahsedeceğiz.
Deport olan yabancı ülkesine gönderilmek üzere geri gönderme merkezine gönderilmektedir. Geri gönderme merkezine gönderilen yabancı 7 gün içinde bu karara itiraz ederse açılan deport kaldırma davası bitene kadar ülkede kalmaya devam etmektedir. Eğer bu 7 günlük süreci kaçırıldıysa 7 gün sonunda sınırdışı edilmektedir. Bu 7 günlük süreyi kaçıranlar için 2 ay içinde zamanı dolmadan davayı açması gerekmektedir. 2 aylık süreyi kaçırmayan yabancıların deport kaldırma davası daha hızlı ilerlenmektedir. Sınırdışı edilen kişi bu süreçleri kaçırdıysa öncelikle ülkesinde bulunan Göç idaresine giderek deport kodunu, kaç yıllık deport olduğunu öğrenip bir avukatla bu süreci yürütmesi gerekmektedir.
Deport kaldırma süreci aldığınız deporta göre ilerlenmektedir. 1 yıllık deportlarda meşruhatlı vizenin ilk olarak denenmesi işinize yarabilmektedir. 5 yıllık deportlarda ise dava yoluna gidilmeden bu deportlar kalkmamaktadır. 5 yıllık bu süreç bittikten sonra da deportun kalkması kesin değildir.
Deport Kaldırma Bilmeniz Gerekenler
Özetlersek
1. Geri gönderme merkezine gönderilen yabancı 7 günlük süre içinde başvurulması halinde deport kaldırma davası açılır ve dava sonuçlanana kadar ülkede kalmaya devam edebilmektedir.
2. 7 günlük süreyi kaçıranlar sınırdışı edilir.
3. Sınırdışı edilen kişi ülkesinde bulunan konsolosluğa giderek hangi tahdit koduna sahip olduğu hakkında bilgilerini alıp 2 ay içinde sürecinin başlatılması gerekmektedir.
4. Bir yılı geçmemiş deport süreçlerinde ilk olarak meşruhatlı vize yöntemi denenme ihtimali olmaktadır. Beş yıllık deportlar da ise dava yoluna gidilmesi gerekmektedir.
Deport kaldırma sürecini ülkenizden kendi adınıza yürütmeniz mümkün değildir. Türkiye’den sizi iyi temsil edeceğinize inandığınız Yabancılar Hukuku Avukatınızla beraber bu süreci yürütmelisiniz. Deport kaldırma sürecinde kesinlik yoktur. Daha detaylı hukuki bilgi edinmek için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
Tahdit kodlarının anlamlarını ve yasak süresini öğrenmek için Tahdit kodları makalemizi inceleyebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Deport pasaporta işlenir mi?
Deport cezası ödenmezse ne olur?
1 yıllık oturma izni ücreti ne kadar 2024?
Deport kaldırmak için ne gerekir?
Deport kararına karşı ne yapılabilir?
Deport kararı hangi hallerde verilir?
Deport olan yabancı nasıl geri gelebilir?
Deport yiyen biri ne yapmalı?
Göç İdaresi 32. madde nedir?
Deport olan tekrar girebilir mi?
Deport süresi kaç yıldır?
Geri gönderme merkezinden nasıl çıkılır?
1 yıllık deport cezası ne kadardır?
Deport paraya çevrilir mi?
Deport davası ne kadar sürer?
Yabancıların ceza parası ne kadar 2024?
2 senelik oturma izni ne kadar?
Gürcistan oturum izni kaç para?
Türk vatandaşı ile evli yabancıların hakları nelerdir?
Deportasiya Davası Haqqında Nə Bilməlisiniz
What You Need to Know About Deportation Case