ÇANAKKALE DEPORT AVUKATI
Çanakkale deport avukatı , deport kaldırma davalarında müvekkillerini temsil eden Çanakkale avukatıdır. Çanakkale deport avukati, müvekkillerinin haklarını Korumak, savunma oluşturmak ve mahkeme süreçlerinde onları temsil etmekle görevlidirler.
Deport hukuku konusunda uzmanlaşmış ve bu alanda deneyim sahibi olan Çanakkale deport avukatı , müvekkillerinin savunma süreçlerinde yardımcı olurlar ve müvekkillerinin adaletli bir şekilde yargılanmasını sağlamak için çalışlar. Bu alanda çalışan Çanakkale deport avukatı, deport kaldırma kurallarına ve süreçlerine ve mevzuatına hakimdir.
Çanakkale Deport Avukatı ile Görüşmek İçin TIKLAYINIZ
Çanakkaledeport avukatı deport hukukuyla ilgili davalara önem verip ve bu alanda deneyim kazanmış olan Çanakkale avukatıdır. Çanakkale avukatı genel olarak her türlü davaya bakabilme yetkisine sahiptir. Ancak pek çok Çanakkale belirli bir alanda deneyimli ve uzmanlaşmayı tercih eder ve bu alanda her geçen gün aldıkları davalarla deneyim kazanır. Bu durumda Çanakkale deport avukatı deport hukukuyla ilgili davalara odaklanarak uzmanlık geliştirirler.
Çanakkale deport avukatı yabancıların sınır dışı yasağıyla ilgili yasal süreçleri anlamak, onları temsil etmek ve haklarını korumak için özel bir uzmanlık ve deneyime sahip Çanakkale deport avukatıdır. Çanakkale deport avukatı, yabancıların sınır dışı işlemleriyle ilgili yasal haklarını en iyi şekilde savunmalarına yardımcı olabilir ve gerektiğin de hukuki yollara başvurarak onları temsil edebilir.
Çanakkale sınır dışı kararına itiraz avukatı sınır dışı kanunlarına hakim olarak müvekkillerini temsil eder ve Çanakkale sınır dışı avukatı müvekkillerinizin tüm süreçlerinde yanlarında olur
Çanakkale sınır dışı kararına itiraz avukatı sınır dışı edilme tehlikesi ile karsı karşıya olan yabancı müvekkillerinin haklarını korumakla yükümlüdür. Çanakkale sınır dışı kararına itiraz avukatı , sınır dışı davasının tüm aşamalarında müvekkillerini temsil ederler. Çanakkale sınır dışı kararına itiraz avukatı , sınır dışı kaldırma davalarında müvekkillerini temsil yetkisine sahip olan avukatlara Çanakkale deport avukatı denir. Çanakkale sınır dışı kararına itiraz avukatı , yabancılar hukukuna ve mevzuatına hakimdirler
Geri gönderme merkezinde telefon serbest mi?
Söz konusu yabancılara, 6458 sayılı Kanunun “Geri gönderme merkezinde sağlanacak hizmetler” başlıklı 59. maddesine göre yakınlarına, yasal temsilcisine ve avukata erişme; bunlarla görüşme yapabilme; ayrıca telefon hizmetlerine erişme imkânı sağlanmaktadır.
ÇANAKKALE DEPORT AVUKATI
Yabancılar belirli kuralları ihlal ettiğinde, özellikle oturum izni ihlali , çalışma izni kurallarına uymadıklarında, ahlaki veya kanuni kurallara uymadıklarında sorunlu eylemlerde bulunduklarında veya toplumun sağlığını tehlikeye sokacak faaliyetlerde bulunduklarında sınır dışı edilebilirler. Bu durumda, yabancılar deport sınır dışı edilme kararı deport (sınır dışı) kararı olarak bilinmektedir. Deport kaldırma konusunda yabancılar hukuku alanında uzman Çanakkale sınır dışı avukatından yardım almanız önemlidir. Bu süreç karmaşık olduğu için özellikle Çanakkale deport avukatı ile çalışmanız faydalı olacaktır.
İdari mahkemelerde açılan bu davalar, deport kararının yasal dayanağını ve uygunluğunu değerlendirir. Yabancılar veya temsilcileri, bu mahkemelerde deport kararlarının iptali için hukuki süreci başlatabilirler. Deport kaldırma – Sınır dışı konusunda alanında uzman bir Çanakkale sınır dışı itiraz avukatı ile çalışmanız deport sürecinizde sizi kuvvetli kılacaktır.
İDARİ GÖZETİM KARARI
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’nun 54. Maddesi uyarınca haklarında sınır dışı etme kararı alınan yabancılardan ; kaçma ve kaybolma riski bulunan, Türkiye’ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal eden, sahte ya da asılsız belge kullanan, kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye’den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayan, kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar hakkında valilik veya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından idari gözetim kararı alınır.
İdari gözetimin süresi 6 (altı) ayı geçemeyecek olup, idari gözetime alınmış olan yabancılar bu süre boyunca geri gönderme merkezine gönderilerek burada tutulurlar. İdari gözetimin süresi 6 (altı) ayı geçemeyecek olmasına rağmen, kararı veren idare tarafından sınır dışı edilecek yabancıdan kaynaklanan nedenler sebebiyle sınır dışı edilememesi durumunda kararı veren idare tarafından en fazla 6 (altı) ay süre daha uzatılabilir.
Kimler İdari Gözetim Altına Alınırlar ?
Kaçma veya kaybolma riski bulunan yabancılar.
Türkiye’ye giriş veya çıkış sırasında kuralları ihlal eden yabancılar.
Sahte veya asilsiz belgeler kullanan yabancılar.
Kamu güvenliğini veya kamu sağlığını tehdit eden yabancılar.
Ülkeden ayrılmaları gereken süre de belirli bir mazereti olmadan ayrılmayan yabancılar.
İdari gözetim kararı valilik tarafından alınır ve bu kararın ardından yabancılar Geri Gönderme Merkezlerin de tutulurlar.
İdari gözetime alternatif yükümlülükler;
MADDE 57/A
(1) 57 nci maddenin ikinci fıkrasında sayılan yabancılara ya da idari gözetimi sonlandırılan yabancılara aşağıdaki idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilebilir:
a) Belirli adreste ikamet etme
b) Bildirimde bulunma
c) Aile temelli geri dönüş
ç) Geri dönüş danışmanlığı
d) Kamu yararına hizmetlerde gönüllülük esasıyla görev alma
e) Teminat
f) Elektronik izleme
6458 sayılı kanunun 57/A maddesi uyarınca hakkında idari gözetime alternatif yükümlülükler uygulanmasına karar verilen yabancılar için ilgili kanun maddesinde sayılmış olan tedbirlerden sadece bir tanesi uygulanabileceği gibi bu tedbirlerden birkaçı da aynı anda uygulanabilir. Uygulanacak tedbirin süresi 24 (yirmi dört) ayı geçemeyecektir.
Göç idaresi nasıl arayabilirim?
Yabancılar, ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi’nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alabilmektedir.
Çanakkale DEPORT AVUKATI
İdari gözetim kararına nasıl itiraz edilir?
İdari gözetim altına alınan kişi deport avukatı, idari gözetim kararına karşı sulh ceza hâkimine başvurabilir. Başvuru idari gözetimi durdurmaz. Dilekçenin idareye verilmesi hâlinde, dilekçe yetkili sulh ceza hâkimine derhâl ulaştırılır. Sulh ceza hâkimi incelemeyi beş gün içinde sonuçlandırır. Sulh ceza hâkiminin kararı kesindir. İdari gözetim altına alınan kişinin sınır dışı kararına itirazı avukatı, idari gözetim şartlarının ortadan kalktığı veya değiştiği iddiasıyla yeniden sulh ceza hâkimine başvurabilir. m.57
İdari gözetim kararına nasıl itiraz edilir sorusuyla sıklıkla karşılaşılmaktadır. Türkiye’de yabancıların korunmasına ilişkin yasal düzenlemeler bulunmaktadır.
İdari gözetim kararına karşı Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itiraz 5 gün içinde değerlendirilmek zorundadır. İdari gözetim kararına karşı itiraz edilmiş olması, mahkemeye dilekçe vermiş olmak, idari gözetim kararını kendiliğinden kaldırmaz. Mahkemenin incelemesini yaparak salıverilmeye ilişkin karar vermesi gerekmektedir.
Sulh ceza hakimliğine yapılan itirazın reddedilmesinden sonra tekrar itiraz edilebilir mi?
İdari gözetim kararına yapılan itiraz hakkında sulh ceza hakimliği tarafından verilen karar kesindir, bu karar karşı itiraz edilememektedir. İdari gözetim kararına itirazın reddine dair verilen karar kesin olmasına karşın; daha sonra idari gözetim şartlarının ortadan kalktığı veya değiştiği iddiasıyla tekrardan itiraz etmek, sulh ceza hakimliğine başvurmak mümkündür.