Kiracı Tahliyesi İhtarname Örneği 2025
İHTAR EDEN: (Ev sahibinin adı, soyadı, kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır.)
VEKİLİ: (Vekilin adı, soyadı, sicil numarası ve adresi yazılmalıdır.)
MUHATAP: (Muhatabın adı, soyadı, kimlik numarası ve adresi yazılmalıdır.)
KONU: (İhtarnamenin kiracı tahliyesi hakkında olduğu kısaca belirtilmelidir.)
AÇIKLAMALAR:
İhtarnameye konu olan konutun adresi ve maliki belirtilmelidir. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihi, süresi ve mevcut kira bedeli belirtilmelidir. Kiracının belirtilen konutta halen ikamet ettiği yazılmalıdır. Örneğin; ‘’…adresindeki konutumda …bedel karşılığı ikamet etmektesiniz.’’ gibi yazılmalıdır. İhtarname muhataba gönderildiği için kiracıya hitaben yazılmalıdır. Ayrıca, kullanılan dil sade ve anlaşılır olmalıdır.
Tahliyenin hangi sebeplere dayanarak talep edildiği belirtilmelidir. Örneğin; ihtiyaç, kira bedelinin ödenmemesi, yazılı tahliye taahhüdü, taşınmazın yeniden inşası veya sözleşmenin 10 seneyi doldurması gibi nedenlerle tahliye talep edilebilir.
Tahliye sebebinin içeriği, tüm ayrıntılarıyla belirtilmelidir. Burada tahliye sebeplerinin doğru tespit edilmesi büyük önem arz etmektedir.
TALEP SONUCU:
Konutun belirtilen sebeplerle tahliye edilmesi talep edilmeldir. Tahliyesi talep edilen konutun boşaltılması ve teslim edilmesi istenen tarih yazılmaldır. Taleplerin reddedilmesi durumunda, tahliye davası açılacağı ve tüm yargılama giderleri ile vekalet ücretinin kiracıya yükletileceği belirtilmelidir.
SAYIN NOTER, Üç nüshadan ibaret işbu ihtarnamenin bir nüshasının muhataba tebliğini, tebliğ şerhini taşıyan bir nüshasının tarafıma verilmesini diğer nüshasının tarafınızca saklanmasını talep ederim. …/…/….
İHTAR EDEN VEKİLİ
İsim
İmza
Benzer Sorulan Sorular
İhtiyaç Nedeniyle Kiracının Tahliyesi
Kiracı, kiraladığı mülk sahibinin kendi ihtiyacı veya aile üyelerinin ihtiyacı nedeniyle mülkü geri almak istemesi durumunda tahliye edilmek zorunda kalabilir. Bu durumda, mülk sahibi öncelikle kiracıya yazılı bir bildirim göndermeli ve tahliye tarihini belirtmelidir. Bu bildirim genellikle belirli bir süre öncesinden (genellikle 6 ay) yapılır. Kiracı, belirtilen tarihe kadar mülkü tahliye etmekle yükümlüdür.
Kiracıya evi boşaltması için ihtarname nasıl çekilir?
Kiracıya ihtarname, kanunda öngörülen usule ve sürelere uygun olarak noter yoluyla çekilir. İhtarname çekme sebebine uygun bir şekilde yazılır, kanuni dayanakları belirtilir ve son kısımda ne istediğini yazılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ihtarnamenin noter kanalıyla çekilmesinde fayda olmasıdır.
Kiracı ihtarnamesi nasıl yazılır?
İhtarnameye konu olan konutun sahibi ve adresi belirtilmelidir. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihi, süresi ve kira bedeli yazılmalıdır. Kiracının açıklanan konutta halen ikamet ettiği belirtilmelidir. İhtarname, kiracıya hitaben yazılmalıdır.
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer 2024?
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası, 1 ila 1,5 yıl sürer. Dava süresi; ileri sürülen ihtiyacın niteliği ile ispatını kolaylığına ve kiracının tutumuna göre uzayıp kısalabilir. Dolayısıyla; ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer sorusunun net cevabı, biraz da somut olayın şartlarına göre şekillenir.
Kiracıya ihtarname için avukat şart mı?
Avukat aracılığıyla ihtarname çekmek zorunlu değildir. Kişi kendi başına notere gidip de işlemini yapabilir. Lakin doğru olan bir avukat yardımıyla ihtarname çekmektir.İhtarname çekerken gerekli hususların dikkate alınması oldukça önemlidir. Haklı iken haksız duruma düşülebilir.
Mahkeme kararına rağmen kiracı evi boşaltmazsa ne olur?
Kiracı tahliye taahhüdüne rağmen evi boşaltmazsa, mülk sahibi bu masrafları karşılamak zorunda kalır. Delil Toplama Sorunları: Mahkeme, tahliye kararı verirken somut delillere ihtiyaç duyar. Kiracının sözleşmeyi ihlal ettiğine dair net kanıtların sunulması gerekmektedir.
Tahliye davasını kaybeden kiracı ne kadar öder?
Davayı kaybeden kiracı, kira borçlarını ödemekle yükümlüdür. Kira sözleşmesine göre belirlenen aylık kira bedeli, ödenmemiş kira borçlarını oluşturur. Kiracı tahliye davasını kaybederse, mahkeme masrafları ve avukat ücretleri de kiracı tarafından karşılanır.
Kiracı ihtarnameye cevap vermezse ne olur?
Gönderilen ihtara cevap verme zorunluluğu yoktur. Kişi ihtara cevap vermediğinde ihtara konu iddiaları reddetmiş sayılmayacağı gibi kabul etmiş de sayılmaz.
Sık Sorulan Sorular
Tahliye davası ilk celsede biter mi?
Zorla tahliye nasıl olur?
Noterden ihtarname çekerken nelere dikkat etmeliyiz?
İhtar çekilen kiracı çıkmazsa ne olur?
Kiracı ihtarnameyi kabul etmezse ne olur?
Kiracıyı tahliye etmenin en kolay yolu nedir?
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası kaç celsede biter?
Tahliye kararı çıkan kiracı ne yapmalı?
Tahliye davası ne kadar sürer 2024?
Tahliye davalarında avukatlık ücreti ne kadar 2024?
Tahliye davası avukat masrafını kim öder?
Ev sahibi tahliye davası kazanılırsa ne olur?
Kiracıya ihtarname geldikten sonra ne yapılır?
Kiracı ihtara itiraz ederse ne olur?
Kiracı ihtarnameyi teslim almazsa ne olur?
Tahliye ihtarnamesi kaç lira?
Kiracı evden çıktığını nasıl ispat eder?
Tahliye tebligatı kiracıya ulaşmazsa ne olur?
İhtiyaç nedeniyle tahliye davası kaç celse sürer?
Kesinleşmiş tahliye kararı durdurulabilir mi?
Kiracı Tahliyesi İhtarname Örneği 2025
Uyarı: Yukarıdaki bilgi ve görüşlerimiz sadece yol gösterme amaçlıdır ve yasal tavsiye alma olarak değerlendirilemez. Azim Hukuk bürosu olarak , doğru ve güncel bilgiyi sağlamak için her türlü çabayı göstermektedir ancak, bu makalenin yayımlanmasından sonra yürürlüğe girebilecek olan yasa ve mevzuatlarda yapılan değişiklikler nedeniyle en güncel yasal gelişmeleri yansıtmayabilir. Bu nedenle, bu makaledeki hiçbir şey yasal tavsiye olarak görülmemeli ve herhangi bir karar vermeden veya bu makalede yer alan bilgilere dayanarak herhangi bir işlem yapmadan önce avukatlara danışmalısınız.