İstifa Dilekçesi Örneği 2024-2025 - Azim HUKUK

İstifa Dilekçesi Örneği 2024-2025

İstifa Dilekçesi Örneği 2024-2025

İlk olarak mektuba tarih, isim, işveren bilgileri ve pozisyon bilgisi ile başlamak gerekmektedir. Daha sonra işten ayrılma niyetinizi ve son çalışma tarihinizi net bir şekilde ifade etmek gerekir. Mektubunuzda istifa nedeninizi belirtmek isteğe bağlıdır. Ancak çoğu durumda kısa ve öz şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. İşveren işçiye işe girerken tarihsiz istifa dilekçesi imzalatmış olsa da bu dilekçe geçersiz olacağından işçi işten çıkarılmış gibi haklara sahip olmaktadır. Bu tür istifa dilekçelerinin hukuki geçerliliği bulunmamaktadır. İşten ayrılmak isteyen bir işçi, bu kararını işverene yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. İşe başlarken imzalanan iş sözleşmesinde belirtilen süreye uygun bir şekilde önceden haber vermek gerekmektedir. Resmi bir istifa dilekçesi sunarak ayrılma niyetini yasal ve resmi bir biçimde ifade etmiş olmaktadır.

 

 

İşten Çıkmadan Kaç Gün Önceden Haber Verilir?

Kanun koyucu, işçinin iş sözleşmesini feshettiği hallerde bağlı olduğu işyerinde çalışmış olduğu süreye göre değişkenlik gösterecek şekilde düzenlenen ihbar sürelerine uygun hareket etmesi gerektiğini belirlemiştir. Buna göre;

Hizmet Süresi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin: 2 Hafta (14 gün)

Hizmet Süresi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 4 Hafta (28 gün)

Hizmet Süresi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 6 Hafta (42 gün)

Hizmet Süresi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin: 8 Hafta (56 gün)

Belirtilen süreleri dikkate alarak işverene yazılı bildirimde bulunmak zorundadır. Aksi halde işçi, ihbar tazminatı ödemekle yükümlü olacaktır.

 

İstifa Dilekçesi Örneği

…………………….. A.Ş.

Muhasebe Departmanı Müdürlüğüne,

 

Firma merkezinizde, ./…/…. tarihinden itibaren düzenli olarak görev yapmakta olan bir çalışanınız olarak bu mektubu yazmaktayım. Şahsi sebeplerden dolayı, kendi isteğim doğrultusunda, işten ayrılmak amacındayım. İstifa talebimin ./…./ …. tarihinden itibaren geçerli olmasını ve bu süre zarfında tarafıma düşen tüm sosyal hak ve güvencelerin eksiksiz bir şekilde ödenmesini talep etmekteyim.

(Yukarıdaki paragrafta ayrılma nedeninizi ve alacak miktarını özel olarak belirtebilirsiniz. Eğer ayrılma nedenini belirtmek istemiyorsanız alacak türü ve miktarını belirtmek de fayda vardır.)

Bu husustaki işlemlerin başlatılması ve ayrılışımın düzenlenmesi için ilgili birim tarafından gerekli işlemlerin yapılmasını rica ederim. Bilgilerinize arz ederim.

Personel Bilgileri:

T.C. Kimlik Numarası:

Sigorta No:

Adres:

İletişim Numarası:

İSİM-SOYİSİM

İMZA

 

 

İstifa Dilekçesi Örneği : İşyerinizden İstifa Sonrası Ödeme Almanız Gerektiğinde

 

Tarih: …./….. /……

….… A.Ş.

…………………………… Müdürlüğü’ne,

Firmanızın ……… adresindeki işyerinde ……… Pozisyonunda çalışmaktayım. Kişisel sebepler nedeniyle kendi isteğimle ….. /…./ …. tarihinden itibaren işimden ayrılmak istiyorum. İşten ayrılışım nedeniyle tarafıma ödenmesi gereken sosyal hak ve güvencelerimin ödenerek işten ayrılışımın gerçekleştirilmesini talep ediyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Ad Soyad:
İmza:

 

Sık Sorulan Sorular

İşten ayrılma istifa dilekçesi nasıl yazılır?
Özel sektörde nasıl istifa edilir?
İstifa dilekçesi kaç gün önceden verilmeli?
İstifa dilekçesi hangi renkle yazılır?
İşçi aynı gün istifa edebilir mi?
İstifa ederken nelere dikkat edilmeli?
İşveren istifayı kabul etmezse ne olur?
İstifa eden kişi kaç gün çalışmak zorunda?
İşten ayrılma dilekçesi kaç gün önceden bildirilmeli?
İşten ayrılmak isteyen işçi ne yapmalı?
Sessiz istifa nasıl yapılır?
Kendi isteği ile işten ayrılan işçinin hakları nelerdir?

 

 

Uyarı: Yukarıdaki bilgi ve görüşlerimiz sadece yol gösterme amaçlıdır ve yasal tavsiye alma olarak değerlendirilemez. Azim Hukuk bürosu olarak , doğru ve güncel bilgiyi sağlamak için her türlü çabayı göstermektedir ancak, bu makalenin yayımlanmasından sonra yürürlüğe girebilecek olan yasa ve mevzuatlarda yapılan değişiklikler nedeniyle en güncel yasal gelişmeleri yansıtmayabilir. Bu nedenle, bu makaledeki hiçbir şey yasal tavsiye olarak görülmemeli ve herhangi bir karar vermeden veya bu makalede yer alan bilgilere dayanarak herhangi bir işlem yapmadan önce avukatlara danışmalısınız.

 

Instagram Hesabımız

 

 

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir