Tahdit Kodu Nedir Nasıl Kaldırılır

Tahdit Kodları ve Uygulama Süreleri

Tahdit Kodları ve Uygulama Süreleri

Türkiye’ye giriş-çıkış süreçlerinde yabancılar için uygulanan tahdit (kısıtlama) kodlarını detaylı bir şekilde açıklıyor. Tahdit kodları, Türkiye Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yabancıların Türkiye’ye girişlerini düzenlemek ve ülkeye zarar verme ihtimali bulunan durumlara karşı önlem almak amacıyla kullanılır.

Kodların kapsamı şunları içerir:

Ç Tahdit Kodları: Vize, ikamet, çalışma izni ihlalleri, yasa dışı giriş/çıkış, adli suçlar, kamu ve uluslararası güvenlik tehditleri gibi durumlarda uygulanır.
G Tahdit Kodları: Suçlar (hırsızlık, gasp, uyuşturucu ticareti), tehditler, ulusal güvenlik ve terörle bağlantılı durumlar için belirlenmiştir.
K Tahdit Kodları: Kaçakçılık suçlarıyla bağlantılıdır.
M Tahdit Kodları: İnterpol tarafından dolandırıcılık gibi suçlarla ilişkilendirilen kişiler için uygulanır.
N Tahdit Kodları: Ön izin veya cezai yaptırım gerektiren durumlar içindir.

Tahdit kodlarının kaldırılması veya düzenlenmesi için idari para cezasının ödenmesi, gerekli izinlerin alınması veya ilgili suç/suçlama için yeterli kanıtların sağlanması gerekir. Tahdit kodlarıyla ilgili bir sorun yaşıyorsanız, Göç İdaresi Başkanlığı’na başvurarak detaylı bilgi ve destek alabilirsiniz.

Whatsapp Hattımızdan Deport Avukatlarımız İle Hukuki Hizmet Alabilirsiniz.

Ç-101 (3 Ay Süreyle Giriş Yasağı)

Vize veya ikamet izni gibi yasal yükümlülüklerin ihlal edilmesi durumunda uygulanan bu kod, 10 gün ila 3 ay arasında yapılan ihlaller için geçerlidir. Bu süre sonunda yabancı, 3 ay boyunca Türkiye’ye giriş yapamaz.


Ç-102 (6 Ay Süreyle Giriş Yasağı)

Vize ve çalışma izni gibi yükümlülüklerin 3 ay (dahil) ile 6 ay arasında ihlal edilmesi halinde uygulanan bu tahdit kodu, yabancıların Türkiye’ye 6 ay süreyle girişini yasaklar. Aynı zamanda, idari para cezası ve deport işlemi de uygulanabilir.


Ç-103 (1 Yıl Süreyle Giriş Yasağı)

Bu kod, vize veya çalışma izni ihlal süresinin 6 ay (dahil) ile 1 yıl (hariç) arasında olması durumunda devreye girer. İlgili yabancılar için 1 yıl boyunca Türkiye’ye giriş yasağı konulmaktadır.


Ç-104 (2 Yıl Süreyle Giriş Yasağı)

1 yıl ile 2 yıl arasında süren ihlallerin sonucu olarak, yabancı şahıslar 2 yıl süreyle Türkiye’ye girişten men edilmektedir.


Ç-105 (5 Yıl Süreyle Giriş Yasağı)

Eğer ihlal süresi 2 yıl veya daha fazla ise, yabancı şahıs için 5 yıl süreyle ülkeye giriş yasağı uygulanır.


Ç-113 (Yasa Dışı Giriş-Çıkış Yapanlar)

Türkiye sınırlarından yasa dışı giriş veya çıkış yaptığı tespit edilen yabancılara yönelik uygulanan bir tahdit kodudur. İlgili şahıslar 2 yıl boyunca Türkiye’ye giriş yapamaz.


Ç-114 (Haklarında Adli İşlem Yapılan Yabancılar)

Suça karıştığı tespit edilen yabancılara uygulanan bu kod ile şahsın vize ve ikamet izinleri iptal edilir. Deport edilen bu kişiler 2 yıl süreyle Türkiye’ye giriş yapamaz.


Ç-115 (Cezaevinden Tahliye Olan Yabancılar)

Herhangi bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ve daha sonra tahliye edilen yabancılara yönelik bir uygulamadır. Bu kişilere deport kararı uygulanır ve 2 yıl boyunca ülkeye girişleri yasaklanır.


Ç-116 (Geçimini Meşru Olmayan Yollardan Sağlayan Yabancılar)

Fuhuş veya diğer yasa dışı faaliyetlerle geçimini sağladığı belirlenen yabancı şahıslara 5 yıl süreyle ülkeye giriş yasağı getirilir.


Ç-117 (Kaçak Çalışanlar)

Türkiye’de çalışma izni olmaksızın çalışan yabancılara uygulanan bu tahdit kodu, şahsın 1 yıl süreyle Türkiye’ye girişini engeller.


Ç-118 (Bulaşıcı Hastalık Taşıyanlar)

Kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklara sahip olduğu tespit edilen yabancılara, doktor raporu eşliğinde deport kararı alınır ve 5 yıl süreyle giriş yasağı uygulanır.


Ç-119 (Kaçak Çalışanların Para Cezasını Ödememesi)

Kaçak çalıştığı tespit edilen yabancıların idari para cezasını ödememesi durumunda, bu kod devreye girer ve şahıslar 5 yıl süreyle Türkiye’ye girişten men edilir.


Ç-120 (Vize veya İkamet İhlalinden Kaynaklanan Para Cezasının Ödenmemesi)

Vize veya ikamet ihlalleri nedeniyle verilen para cezalarının ödenmemesi halinde düzenlenen bu kod, yabancı şahsın 5 yıl boyunca ülkeye girişini yasaklar.


Ç-135 (Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa Aykırı Davrananlar)

6458 sayılı kanuna aykırı hareket eden ve idari para cezalarını ödemeyen yabancılar için düzenlenen bir tahdit kodudur. Bu kodla, ilgili şahısların 5 yıl süreyle Türkiye’ye girişi yasaklanır.


Ç-136 (Seyahat Masraflarını Ödemeyenler)

Türkiye’den ayrılırken seyahat masraflarını ödemeyen yabancılara uygulanan bu kod, ilgili şahısların ülkeye tekrar giriş yapabilmesi için masrafların ödenmesini zorunlu kılar.


Ç-137 (Terke Davet Edilen Yabancılar)

Kendi isteğiyle ülkeyi terk etmesi için süre tanınan ancak belirtilen zaman diliminde çıkış yapmayan yabancılara 5 yıl süreyle giriş yasağı uygulanır.


Ç-138 (İnad Yolcu)

Giriş yasağı olmasına rağmen Türkiye’ye girmeye çalışan yabancılara yönelik düzenlenen koddur. Bu kişiler 5 yıl süreyle giriş yapamaz.


Ç-141 (Uluslararası Güvenlik Açısından Sakıncalı Görülenler)

Terör faaliyetleri veya benzer tehditlere karışan yabancılar hakkında düzenlenen bir koddur. Bu kişiler İçişleri Bakanlığı izni olmadan Türkiye’ye giriş yapamaz.


Ç-149 (Kamu Güvenliği Açısından Sakıncalı Görülenler)

Kamu güvenliğini tehdit edebilecek kişilere yönelik uygulanan bir tahdit kodudur. Bu kod, terör örgütleriyle ilişkili veya benzer faaliyetlerde bulunan yabancılara uygulanır. 5 yıl süreyle Türkiye’ye girişleri yasaklanır.


Ç-150 (Sahte Belge ile Giriş Yapmaya Çalışanlar)

Sahte belgelerle Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan yabancılara uygulanan bu kod, kişilerin 5 yıl süreyle Türkiye’ye girişini engeller. Eğer sahte belgeler kişinin bilgisi dışında düzenlendiyse, kodun kaldırılması mümkündür.


Ç-151 (Göçmen Kaçakçısı/İnsan Taciri)

Göçmen kaçakçılığı veya insan ticareti suçlarından hüküm giymiş yabancılara uygulanan bu tahdit kodu, ilgili kişilerin Türkiye’ye 5 yıl süreyle girişini yasaklar.


Ç-152 (Ülkeye Girişi İhtiyaten Engellenen Yabancılar)

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’ye girişinin tedbiren engellenmesi durumu için düzenlenen koddur. Bu kodla, ülkeye giriş yasağı 1 yıl süreyle uygulanır.


Ç-166 (Girişini Haklı Nedene Dayandırmayan/Maddi İmkanı Bulunmayanlar)

Giriş için geçerli bir neden sunamayan veya Türkiye’de kalacağı süre için yeterli maddi kaynağa sahip olmayan yabancılara uygulanan koddur.


Ç-167 (Vize, İkamet, Çalışma İzni İhlalinde Bulunanların 1 Ay Süreyle Girişini Engelleyen)

Vize, ikamet veya çalışma izni ihlali yapan yabancılara 3 ila 6 ay arasında süre tanınmışsa, 1 ay süreyle Türkiye’ye girişleri yasaklanır. Bu kod, idari para cezasının ödenmesi durumunda uygulanır.


Ç-179 (Organ/Doku Ticareti)

Organ veya doku ticareti yapan yabancı şahıslara uygulanan bir koddur. 5 yıl süreyle Türkiye’ye giriş yapmaları yasaklanır.

Whatsapp Hattımızdan Deport Avukatlarımız İle Hukuki Hizmet Alabilirsiniz.

Hukuki Destek İçin Bize Ulaşın:

Diğer Makaleler

G-26 Tahdit Kodu Nedir ve Yasal Çözüm Yolları

V-159 Tahdit Kodu Nedir Nasıl Kaldırılır

Tahdit Kodları ve Uygulama Süreleri

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar