GAYRİMENKUL HUKUKU - AZİM HUKUK

Şirketler Hukuku Danışmanlık

Şirketler Hukuku Danışmanlık

Şirketler Hukuku Danışmanlık Şirketler hukuku; ekonomik alandaki faaliyetleri düzenleyen, şirket ve şirket bünyesindeki tüm hukuki prosedürleri belirleyen ve ticaret alanındaki faaliyetleri kanunla düzenleyen hukuk birimidir. Türk ticaret hukuku birçok yenilik getirdi ve Türkiye’yi doğrudan yabancı yatırıma açacak. Yeni Türk ticaret hukuku alanında uzmanlaşmış avukatlar, bu konuları içeren tüm davaları ele alabilecek kapasitededir. Ticaretin tasarladığı ve düzenlediği hukuk alanı, ekonomik faaliyetlerde büyük önem taşır ve şirketler hukuku ve ticaret hukuku olarak adlandırılır. Ekonomi ülkeyi etkilediği ve yaşam biçimini belirlediği için ticaretle ilgili tüm konular farklı yasalarla düzenlenir.

Şirket kuruluşu, birleştirilmesi, bölünmesi, tür değiştirmesi, sermaye artırması ya da azalması gibi hukuki noktalarla ilgili olarak şirketleri bilgilendirmekte, süreçleri baştan sona takip etmekte, bu konularla ilgili şirket yönetim kurullarının almaları gereken kararları ve gerekli belgeleri şirketler adına hazırlamakta, genel kurul evraklarını hazırlayarak ve tescil ve ilanını takip ederek süreci sonuçlandırmakta, şirketlerin yabancı ya da yerli hissedarları arasındaki hisse devir işlemlerinin hazırlanması ve yürütülmesi gibi konularda hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir.

Şirketler hukuku çerçevesinde şirket;

en az iki kişinin bir araya gelmek suretiyle mal ve emeklerini müşterek bir gayeye ulaşmak adına sözleşme altına alarak birleştirmesidir. Şirket; sermaye, kişi, ortak amaç, ortak emek ve sözleşme unsurlarından vücut bulur. Türk Hukuk Sisteminde şirketler; adi şirket, kollektif şirket, anonim şirket, limited şirket ve komandit şirket olarak farklı türlere ayrılmaktadır.

“Şirketler ve Sözleşmeler Hukuku” ekibi ile vekalet hizmetlerinin yanı sıra kurumsal hukuki danışmanlık hizmeti sağladığı alanlardan bir kısmı aşağıdaki gibidir:

Sıkıntılı Şirket İşlemleri
Sözleşmeler
Özel Sermaye İşlemleri ve Yatırımları
Ana Sözleşme
İmza Sirküleri & İç Yönergeler
Yönetim Kurulu ve Genel Kurul Toplantıları
Şube ve İrtibat Bürosu Kuruluşu
Şirket Kuruluşu
Türk Ticaret Kanununa Uygunluk Eğitimi
Yönetim Kurulu Üyelerinin Görev ve Sorumlulukları
Ticari Sözleşmelerin Hazırlanması, Müzakeresi ve Tadili
Gizlilik Sözleşmeleri
Sermaye Piyasaları Uyum Süreçleri
Elektronik Ticaret
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Uyum Süreçleri
Franchising/Bayilik İşlemleri
Tüm Diğer Şirket İşlemleri ve Gündelik Avukatlık Hizmetleri
Genel Kurul Kararlarının iptali davaları
Yönetim Kurulu üyelerine karşı sorumluluk davaları
Hisse Alım Sözleşmelerinin hazırlanması
Haksız rekabet davaları
Leasing Sözleşmelerinden kaynaklı davalar
Kıymetli Evrak Hukukundan doğan dava ve işlemler

Anonim Şirketlerde Avukat Bulundurma Zorunluluğu

1136 sayılı Avukatlık Kanunu, esas sermayesi 250.000 TL veya üzeri olan anonim şirketler için sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu öngörmektedir. Günümüzde Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi uyarınca 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35. maddesi gereği zorunlu sözleşmeli avukatlara ödenecek asgari ücret aylık 8.300 TL‘den aşağı olamayacaktır. Anonim şirketlerde avukatlık ücreti ise her yıl resmi gazetede ilan edilmektedir.

Azim Hukuk, yerli ve yabancı nitelikteki her nevi türden yatırım projelerinin geliştirilmesine ve gerçekleştirilmesine ilişkin ilgili tüm hukuki incelemeleri sağlamakta ve müvekkillerine şirketler hukuku, ticaret hukuku, ortak girişimler ve özelleştirme projelerinde düzenli olarak hukuki danışmanlık hizmeti vermektedir. Detaylı hukuki bilgi edinmek için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

İŞ HUKUKU - AZİM HUKUK
İŞ HUKUKU – AZİM HUKUK

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir