Koruma Kararının Kaldırılması
Koruma Kararı Çıkınca Ne Olur?
Aleyhine uzaklaştırma kararı verilen kişinin koruma kararını ihlal etmesi durumunda, kişi aşamalı bir şekilde tazyik hapsine çarptırılacaktır. Bu zorlama hapisleri ile kişinin tedbire zorla uyması sağlanmaya çalışılacaktır. Tazyik hapsine ilişkin kararı hakim alır tazyik hapsinin icrası ise savcılık kanalıyla olur.
5395 Sayılı Yasaya göre Koruma Kararı Nedir?
Kanunda, çocukların barınma ve bakım ihtiyaçlarının giderilmesine, eğitimlerinin devam ettirilmesine, sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasına ve ebeveynlerine danışmanlık hizmetinin sağlanmasına yönelik koruyucu ve destekleyici tedbir kararları yer almaktadır.
2828 Sayılı Kanun kimleri kapsıyor?
Madde 2 – Bu Kanun, sosyal hizmetlerle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek kişileri ve özel hukuk tüzelkişilerini, sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında çalışan personeli, sosyal hizmetlerden faydalananları ve faydalanacak durumda olanları kapsar.
Aile mahkemesi ceza verir mi?
Aile mahkemesi ceza verir mi sorusunun yanıtını verecek olursak; Aile mahkemesi sadece kişilere maddi veya manevi yaptırım uygulatır. Hapis vb. kararları verme yetkisi Ceza mahkemelerine ait olmaktadır.
Koruma kararı kimlere karşı alınabilir?
Koruma tedbiri, şiddet mağdurunun şiddet gördüğü kişiden ve ortamdan korunması sağlayan, hızlı sonuç doğuran etkili bir önlemdir. İşbu karar kadınlar, çocuklar, aile bireyleri ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurları için verilebilir.
Koruma kararı kaç aydır?
Koruma Kararının Süresi Nedir? Koruma kararı, en çok altı ay için verilebilir. Ancak şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hallerde koruma kararının süresinin uzatılmasını talep etmek mümkündür. Bu konuda bir üst sınır da bulunmamaktadır.
Koruma kararına itiraz hangi mahkemeye yapılır?
Uzaklaştırma kararına itiraz, Aile Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi vermek suretiyle gerçekleştirilir. Ancak itirazı değerlendirecek olan merci , kararı veren Aile Mahkemesi’nin numara olarak bir üst mahkemesi olacaktır.
Koruma kararı alınca ne olur?
Koruma tedbiri kararının ihlal edilmesi halinde, 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi yaptırımına karar verilecektir. Ayrıca ihlalin her tekrarında verilecek zorlama hapsi süresi 15 günden 30 güne kadar uzatılacaktır. Fakat toplamda en fazla 6 ay zorlama hapis cezası verilebilmektedir.
Koruma kararı nasıl kaldırılır?
Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde mülkî amirin onayına sunar. Mülkî amir tarafından 48(kırk sekiz) saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.
Boşanma Avukatı Verilen Bazı Hizmetlerimiz
- Genel Boşanma Sebepleri
- Anlaşmalı boşanma,
- Çekişmeli boşanma davaları.
- Velayet davası,
- Velayetin değiştirilmesi.
- 2828 – 5395 sayılı yasaya göre koruma kararı alınması,
- Koruma kararının kaldırılması.
- Aile konutu şerhi,
- Sağ eşe intifa hakkı.
- Analık – babalık davası,