GAYRİMENKUL HUKUKU - AZİM HUKUK

Gayrimenkul Davaları Ne Kadar Sürer?

Gayrimenkul Davaları Ne Kadar Sürer?

Gayrimenkul Hukuku Nedir?

Gayrimenkul hukuku eşya hukukunun bir alt dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gayrimenkul, bilindiği üzere “taşınmaz” anlamına gelmektedir. Taşınmaz kavramının içeriği geniştir. Ev, arazi, tarla, apartman, site, alışveriş merkezi, iş yeri, plaza ve rezidans gibi birçok yerleşim yerinden bahsedilebilir. Gayrimenkul hukuku da taşınmazlara yönelik hukuki işlemleri kapsama alanına alır. Buna ilişkin tüm uyuşmazlıkların çözümünü kapsamaktadır. Tüm taşınmaz konuları ve bunlara ilişkin uyuşmazlıkla birlikte ortaya çıkan davaları ele almaktadır.

Gayrimenkul davaları kapsamında;

Kamulaştırma davaları,
İstihkak davaları,
Ortaklığın giderilmesi davaları,
Kira bedeli tespit davaları,
Tahliye davaları,
Tapu tescil davaları,
Tapu iptal davaları,
İzale-i şuyu davaları,
Gibi taşınmazlarla ilgili birçok konuda davaya bakılır. Bu sayede kişiler arasında ki uzlaşmazlıklar giderilir. Gayrimenkul davalarının tarafı kişinin kendisi olabileceği gibi, kişiler arasında, kamu ve özel tüzel kişiler de davanın tarafı olabilir.

Gayrimenkul avukatı ihtilaf durumunda dava açma, dava sürecinin işlemesi ve satışın gerçekleşmesi için çalışıyor. Tapu devrinde haksızlık durumunda devreye giren avukatlar tapu iptal, tescil gibi davalara bakabiliyor. Alım satım işlerinde bürokratik destek veren gayrimenkul avukatları, ipotek konulması, kaldırılması, paraya çevrilmesi işlemlerini takip edebiliyor. Kiracının tahliyesi, icrası, kira sözleşmesinin iptali, tesisi ve işleme alınması için çalışan avukatlar, yabancılara mülk edinme konusunda da yardımcı olabiliyor. Haksız satış, miras bölünmesi, vasiyet işlemleri için çalışan meslek grubu, satış vaadi sözleşmesi için de görev alabiliyor.

Gayrimenkul Davaları Ne Kadar Sürer?

Gayrimenkul davaları genel olarak mahkemelerin yoğunluğuna en çok arttıran sebepler arasında yer almaktadır bu davalar bilhassa keşif yapılması bilirkişi raporunun incelenmesi belgelerin toplanması gerektiğinden dolayı çok uzun süreli olabilmektedir. Bunun yanı sıra gayrimenkul davalarında taraf olan kişilerin sayısı genellikle fazla olduğu için bu kişilerin yapmış olduğu itirazlar ve temyiz Yoluna gidilmesi de söz konusu olduğu için sürenin artmasına sebebiyet verirler.

 

Gayrimenkul Hukuku Hangi Alanları Kapsar?

Gayrimenkul hukuku, eşya hukukunun bir alt dalı olsa da, kapsam olarak çok geniş bir alana sahiptir. İçinde herhangi bir gayrimenkulün geçtiği tüm uyuşmazlıklar, gayrimenkul hukuku kapsamına girmektedir.

Kira bedellerinin tespitinden, tapu iptaline kadar birçok konu bu hukukun kapsama alanı içinde bulunmaktadır. Bu nedenle de, bir gayrimenkul davası açılacak ise açılacak davanın özelliğine göre gayrimenkul hukuku üzerine uzmanlaşmış bir avukat işbirliği ile işlemlerin yapılmasının çok önemli faydaları olmaktadır.

Gayrimenkul davaları konusunda uzman bir avukatın rehberliği, haklarınızın korunması ve süreçlerin doğru yönetilmesi açısından büyük önem taşır. Detaylı hukuki bilgi edinmek için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.

 

GAYRİMENKUL HUKUKU - AZİM HUKUK
GAYRİMENKUL HUKUKU – AZİM HUKUK

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir