Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum 2024 - 2025 - Azim HUKUK

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum 2024 – 2025

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum 2024- 2025

Anlaşmalı boşanma davası tarafların her konuda hemfikir olarak ortak kararla açılan davadır. Aile hukukunda en hızlı sonuçlanan davalardandır. Anlaşmalı boşanma için öncelikle olması gereken şartlar vardır. Evliliğin en az bir yıl sürmüş olması, Eşlerin boşanmak için mahkemeye birlikte başvurması veya birinin açtığı davayı diğerinin kabul etmiş olması, Boşanma ve boşanmaya bağlı bütün sonuçlar üzerinde anlaşılmış olması şartlarının olması gerekmektedir. Anlaşmalı boşanma davaları kolay gözüken ancak dikkat edilmesi gereken detaylar barındıran önemli davalardandır. Yanlış bir karar ile haklarınızı kaybedebilirsiniz.

 

 

Boşanma Davasında Adli Yardım

Boşanma davasında, kişinin bulunduğu yerdeki baronun adli yardım bürosuna dilekçe ile başvurarak adli yardım talebinde bulunması mümkündür. Boşanma davasında adli yardım talep eden kişi şartları sağlıyorsa, kendisine avukat tayin edilir ve bu kişi dava masraflarından muaf tutulur.

 

Boşanmak isteyen kadın önce ne yapmalı?

Boşanmak için Aile Mahkemesine bir dilekçe ile başvurmak gerekir. Boşanma davalarında yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesidir.

 

Anlaşmalı boşanma için ilk nereye başvurulur?

Boşanma davasında görevli mahkeme, aile mahkemesidir. Aile mahkemesinin bulunmadığı yerlerde asliye hukuk mahkemesi, davaya aile mahkemesi sıfatıyla bakabilir.

 

Boşanma davasında hakim neye dikkat eder?

Çekişmeli davalarda M.H.K. üzerinden 161. Madde ve 166. Madde arasındaki, hayata kast, akıl hastalığı, haysiyetsiz hayat sürme, aldatma, hakaret ve gurur kırıcı hareketlerde bulunma, taraflarda birinin evi terk etmesi durumları da ön plana alınarak hakim sorular soracaktır.

 

Boşanma davası ücreti ne kadar 2024?

2024 yılları için boşanma avukatlık ücretleri, davanın çekişmeli veya anlaşmalı olarak görülmesine göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 35.000 – 250.000 Türk Lirası aralığında tutabilmektedir.

 

Eşinin ayrılmak isteyen kadın ne yapmalı?

Kocasından boşanmak isteyen bir kadının boşanmak için Aile Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekmektedir. Boşanma davalarında yetkili mahkeme eşlerden birinin yerleşim yeri ya da davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesi olacaktır.

 

Boşanmak istemeyen eş ne yapmalı?

Bu tür bir boşanma davası “İhtilaflı/Çekişmeli Boşanma” davası adlandırılmaktadır. Bu davayı açan taraf, diğer eşin boşanmayı istememesi durumunda bile bu dava sürecine katılmak zorundadır. Boşanmak istemeyen taraf dava sürecine katılmazsa, boşanma davası onun yokluğunda devam edecektir.

 

 

Instagram Hesabımız

Anlaşmalı Boşanmak İstiyorum 2024- 2025

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir